Gotowanie na parze to według dietetyków i specjalistów do spraw żywienia najzdrowsza metoda przyrządzania posiłków. Jednak większość z nas jest zabiegana i nie ma wystarczająco dużo czasu na gotowanie. Okazuje się, że można szybko przygotować zdrowy, lekki i pełnowartościowy posiłek. Te wszystkie zalety przyczyniły się do już ogromnego sukcesu wprowadzonej rok temu przez markę Bonduelle linii „Gotowane na parze”. W linii tej znajdują się już: czerwona fasola, biała fasola, soczewica i cieciorka. Marka Bonduelle tę linię o nowy produkt – zielony groszek. Dzięki procesowi przygotowania na parze, groszek Bonduelle zachowuje wszystkie walory smakowe i wizualne, a także odpowiednią konsystencję. Doskonale wzbogaca menu w witaminy i minerały . Zielony groszek dostępny jest w dwóch pojemnościach: 212 ml (puszka idealna na jedną porcję) i 425 ml.