13 i 14 maja podczas Mazury HoReCa festiwal smaków w Ostródzie odbędzie się wielki konkurs lodowy Zielona Budka Master Challenge. W konkursie mogą wziąć udział uczniowie ze szkół gastronomicznych oraz kucharze i cukiernicy zatrudnieni w restauracjach, kawiarniach i lodziarniach w całej Polsce. Zadanie konkursowe polegać będzie na stworzeniu innowacyjnego deseru na bazie lodów roku 2016 Zielona Budka – Karmel z solą. Oceny prac konkursowych dokonają wykwalifikowani jurorzy.
Zgłoszenia są przyjmowane do 1 maja – nela.strucinska@expomazury.pl.
Nagrody:
Profesjonaliści – finał 14 maja
1. miejsce – 10 000 zł
2. miejsce – 2 000 zł
3. miejsce – 1 000 zł
Uczniowie – finał 13 maja
1. miejsce – 3 000 zł
2. miejsce – 2 000 zł
3. miejsce – 1 000 zł
Szczególy i regulamin na stronie www.zielonabudka.pl