Preeliminacje krajowe Bocuse d’Or Polska, które organizowane są przez Akademię Bocuse d’Or Polska odbędą się 11 grudnia w Centrum Techniki Kulinarnej DoraM w Warszawie. Formularz aplikacyjny wraz z podpisanym regulaminem należy przesłać do 24 listopada. Patronem medialnym tego wydarzenia jest Poradnik Restauratora.
Komitet Organizacyjny Bocuse d’Or Poland w składzie: Jarek Walczyk – Head Chef Bocuse d’Or Poland, Paweł Oszczyk, Adam Chrząstowski, Łukasz Konik, Jarek Uściński oraz Jacek Krawczyk – Prezes Zarządu Bocuse d’Or Poland w preeliminacjach wyłoni maksymalnie 8 kandydatów, którzy wystartują w finale eliminacji krajowych Bocuse d’Or Poland w lutym 2018 r.
Do PREELIMINACJI konkursu Bocuse d’Or Poland mogą zgłaszać się wszyscy zainteresowani profesjonalni kucharze spełniający podstawowe wymagania (wiek, obywatelstwo polskie).
Konkurs skierowany jest do kucharzy czynnych zawodowo, którzy mają ukończone 23 lata w dniu Wielkiego Finału Bocuse d’Or w Lyonie tj. styczeń 2019. Każdy z kandydatów sam dobiera sobie kucharza asystenta (commis), który nie może mieć więcej niż 22 lata w dniu Wielkiego Finału Bocuse d’Or w Lyonie (styczeń 2019).
Formularz aplikacyjny wraz z podpisanym regulaminem należy przesłać do 24 listopada na adres: zgloszenia@bocusedorpoland.pl.
Informacja o zakwalifikowanych kandydatach zostanie podana do wiadomości 29 listopada na stronach: www.bocusedorpoland.pl oraz patronów medialnych.
FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY PREELIMINACJI do pobrania
REGULAMIN PREELIMINACJI do pobrania
Bocuse d’Or Poland to poważny i rygorystyczny konkurs, który wymaga od kucharzy ogromnej dyscypliny, wielu godzin przygotowań i doskonalenia technik kulinarnych.
PREELIMINACJE są tylko transparentnym sposobem wyboru najlepszych kandydatów do startu w FINALE ELIMINACJI KRAJOWYCH.
Dlatego już dzisiaj podajemy również REGULAMIN FINAŁU Bocuse d’Or Poland 2018 by każdy kandydat miał świadomość ogromu pracy jaką musi wykonać decydując się na uczestnictwo w konkursie. Zwycięska drużyna będzie przygotowywać się pod okiem mentora w Akademii Bocuse d’Or Poland, którego wskazówki są niezwykle cenne by wystartować w eliminacjach kontynentalnych.
REGULAMIN FINAŁU ELIMINACJI do pobrania
***
Bocuse d’Or jest konkursem wysokiej klasy gotowania, który odbywa się przed publicznością i jest prezentacją najnowszych światowych trendów kulinarnych. W konkursie kładzie się duży nacisk na kreatywność, technikę, smak oraz teksturę. Bocuse d’Or ma na celu promowanie i rozwijanie młodych talentów w kraju i poza jego granicami, promowanie różnorodności dziedzictwa kulinarnego oraz polskiej gastronomii jak również zwiększenie świadomości kulinarnej kucharzy i szefów kuchni.
Finał konkursu Bocuse d’Or odbywa się co dwa lata w samym sercu Sirha, profesjonalnych targów w Lyonie poświęconych gastronomii.
Smarten PR – Oficjalny Reprezentant Bocuse d’Or w Polsce.