Zestaw na wynos od Farm Frites ? frytki on-the-go

Newsy

Zestaw na wynos od Farm Frites ? frytki on-the-go

06 kwietnia 2010

Na tegorocznych Targach Eurogastro firma Farm Frites zdecydowała się skierować swoją ofertę do najliczniejszej grupy lokali gastronomicznych korzystających z mrożonych produktów ziemniaczanych – barów szybkiej obsługi. Wg ostatnich badań rynku gastronomicznego przeprowadzonego przez instytut GFK Polonia, blisko 85% lokali w Polsce serwuje swoim klientom frytki. W roku 2009 bary szybkiej obsługi popularnie zwane fast food’ami były jedna z nielicznych grup lokali, które wyszły obronną ręką z kryzysu, zwiększając obrót dzięki zwiększonej liczbie klientów.

Na zbliżający się sezon letni, Farm Frites przygotował ofertę specjalnie z myślą o lokalach sprzedających jedzenie na wynos. Głównym celem konceptów „Chips&FishTM” oraz „Chips&ChickenTM” jest zwiększenie obrotu w lokalach gastronomicznych poprzez zaoferowanie nowej pozycji w menu. Gotowe do sprzedaży zestawy to popularne połączenie chrupiących frytek Farm Frites ze stripsami rybnymi bądź z kurczaka podane w poręcznym rożku. Lekka, a zarazem sycąca mięsna przekąska to idealna alternatywa dla wszechobecnych kebabów lub zapiekanek.

Stripsy są wykonane z wysokiej jakości surowca, w obu przypadkach są to kawałki mięsa, a nie mielonka. Stripsy rybne są kawałkami panierowanego fileta w cieście, natomiast stripsy z kurczaka to kawałki piersi z kurczaka w chrupiącej panierce.