Kolejnym rzecznikiem Kulinarnego Pucharu Polski został Zenon Hołubowski. Jest pierwszy polskim jurorem akredytowany przez WACS oraz członkiem Amerykańskiej Federacji Kulinarnej. Na co dzień szef kuchni i właściciel hotelu Hołubowski w Pile. W latach 2009 – 2010 był członkiem zarządu Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierników. W 2008 roku przygotowywał Kulinarną Reprezentację Seniorów Profesjonalistów OSSKiC na Olimpiadę Kulinarną IKA Erfurt, z którą zdobył brązowy medal. W Erfurcie startowało ponad 60 drużyn z całego świata, co dodatkowo świadczy o wysokich kwalifikacjach i umiejętnościach trenera.
W tym roku podczas seminarium na Słowenii zdobył Certyfikat Międzynarodowego Sędziego WACS. Jest to wspaniałe ukoronowanie wieloletniej pracy sędziego konkursów kulinarnych o randze krajowej i międzynarodowej.