Zenon Hołubowski drugim ambasadorem KPP

Newsy

Zenon Hołubowski drugim ambasadorem KPP

18 września 2012

Kolejnym rzecznikiem Kulinarnego Pucharu Polski został Zenon Hołubowski. Jest pierwszy polskim jurorem akredytowany przez WACS oraz członkiem Amerykańskiej Federacji Kulinarnej. Na co dzień szef kuchni i właściciel hotelu Hołubowski w Pile. W latach 2009 – 2010 był członkiem zarządu Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierników. W 2008 roku przygotowywał Kulinarną Reprezentację Seniorów Profesjonalistów OSSKiC na Olimpiadę Kulinarną IKA Erfurt, z którą zdobył brązowy medal. W Erfurcie startowało ponad 60 drużyn z całego świata, co dodatkowo świadczy o wysokich kwalifikacjach i umiejętnościach trenera.

W tym roku podczas seminarium na Słowenii zdobył Certyfikat Międzynarodowego Sędziego WACS. Jest to wspaniałe ukoronowanie wieloletniej pracy sędziego konkursów kulinarnych o randze krajowej  i międzynarodowej.