Od 21 do 23 listopada w Starym Browarze odbędzie się najważniejsza filmowa impreza kulinarna w Polsce – 6. Kuchnia+ Food Film Fest. Ruszyła właśnie sprzedaż biletów na ten wyjątkowy przegląd prezentujący produkcje poświęcone gotowaniu, sztuce kulinarnej i społecznemu znaczeniu jedzenia oraz na towarzyszące mu wydarzenia kulinarne.
To jedyna tego typu impreza w Polsce. Jej ideą jest przybliżenie wszystkim wielbicielom dobrego jedzenia i fanom gotowania świata kulinariów i jego kulis. Organizowana jest przez popularny kanał tematyczny platformy nc+, Kuchnia+ i odbywa się jednocześnie w 5 miastach – Warszawie, Poznaniu, Gdańsku, Wrocławiu i Krakowie. 6. Kuchnia+ Food Film Fest to 13 filmów i wiele wydarzeń dodatkowych – warsztatów, dyskusji z gośćmi specjalnymi oraz spotkań przy stole. Wybranym pokazom filmowym towarzyszyć będą poczęstunki związane z tematyką filmów, a w wielu restauracjach Starego Browaru czekają zniżki za okazaniem biletu.
W tym roku na zaproszenie Starego Browaru poznańska edycja wydarzenia odbędzie się w jego przestrzeniach. Pokazy filmowe w Słodowni +3, Kolacja Filmowa w restauracji Blow Up Hall 5050, a Śniadanie Filmowe i warsztaty kulinarne w wybranych restauracjach Starego Browaru. Więcej informacji na ten temat znaleźć można w Punktach Informacyjnych Starego Browaru oraz na jego profilu facebookowym, www.starybrowar5050.com, www.kuchniaplus.pl/fff i w newsletterze.
PROGRAM 6. KUCHNIA+ FOOD FILM FEST
21 listopada
17:30 „Zdrowy jak jogurt?” 52′
„Ziarno niezgody” 52′
20:00 „Food Chain$. Rolnik czy niewolnik?” 85′
22 listopada
11:00 warsztaty kulinarne – wybrane restauracje Starego Browaru
15:00 „Dashi – esencja Japonii” 52′
„Shoyu i sekrety japońskiej kuchni” 52′
17:00 „Gotowane i surowe – kulinarna podróż po Tajwanie” 83′
19:30 „Cook It Raw 2013 – Charleston” 30′
„Na tropach generała Tso” 75′
21:45 Kolacja Filmowa inspirowana filmem “Na tropach generała Tso”, Blow Up Hall 5050
23 listopada
11:00 Śniadanie Filmowe – wybrane restauracje Starego Browaru
15:00 „Kawior – czarne złoto” 52′
„Kobiety i szampan” 52′
17:00 „Kaiseki – menu Koyamy” 45′
„El Celler de Can Roca – za kulisami najlepszej restauracji świata” 52′
19:30 „Uczta” 90′