1 września br. zakończyła się piąta edycja szkolenia „Haute Cuisine – kurs wysokich technik kulinarnych dla małych i średnich przedsiębiorstw” w Pile. Uczestnicy szkolenia udowadniali, że ich pasją jest gotowanie i dążą do doskonalenia swojego warsztatu.
Podczas kursu zostali oni podzieleni na dwie grupy, których zadaniem było przygotowanie zestawu obiadowego z deserem. Kucharze dali również popis serwując wylosowane potrawy indywidualnie. Nie lada wyzwaniem było zapamiętać sposoby przygotowania dziesiątek wyszukanych dań i deserów, które mieli okazję poznać podczas kursu.
Ukoronowaniem 9-dniowego wysiłku było uroczyste wręczenie certyfikatów, które są świadectwem nieocenionej wiedzy z zakresu wysokiej sztuki kulinarnej.
Są jeszcze wolne miejsca na kolejne edycje szkolenia dla osób w wieku 45+. Osoby zainteresowane prosimy o kontakt pod numerem 666 247 210. www.hautecuisine.fnm.pl
Projekt realizowany jest przez Kurt Scheller Academy Sp. z o. o. w partnerstwie z Fundacją na Rzecz Społeczeństwa Opartego na Wiedzy “Nowe Media” w Olsztynie w ramach priorytetu II. Rozwój zasobów ludzkich i potencjału adaptacyjnego przedsiębiorstw oraz poprawa stanu zdrowia osób pracujących, działania 2.1. Rozwój kadr nowoczesnej gospodarki, poddziałania 2.1.1. Rozwój kapitału ludzkiego w przedsiębiorstwach, Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.