26 maja w Szczecinie (Azoty Arena) odbędzie się Konkurs Zachodniopomorski Kucharz Roku. Celem konkursu jest propagowanie, odkrywanie, i prezentowanie kulinarnych tradycji terenów obejmujących ziemie województwa Zachodniopomorskiego zgodnie z obowiązującymi światowymi trendami.
W konkursie mogą̨ uczestniczyć́ kucharze z dowolnych zakładów gastronomicznych, zarówno hotelarskich jak i lokali gastronomicznych z województwa Zachodniopomorskiego oraz kucharze pochodzący z Zachodniopomorskiego zatrudnieni w lokalach gastronomicznych w Polsce jak i za granicą.
Wszyscy kucharze biorący udział w konkursie mogą̨ posiadać dowolny stopień w hierarchii zawodowe. W konkursie można startować indywidualnie lub drużynowo (kucharz z pełnoletnim pomocnikiem).
W przypadku pytań dotyczących konkursu, reguł i zasad uczestnictwa prosimy kierować zapytania bezpośrednio do Iwony Niemczewskiej (przewodnicząca jury) – niemczewska@poczta.onet.pl