Za nami już trzecia edycja Warsztatów Kulinarnych

Newsy

Za nami już trzecia edycja Warsztatów Kulinarnych

19 czerwca 2012

Za  nami już trzecia edycja Warsztatów Kulinarnych zorganizowanych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej. Pod okiem Marcina Budynka i Kamila Kosnowskiego uczestnicy doskonalili umiejętności przygotowywania przystawek. 

Niedzielne warsztaty w Centrum Techniki Kulinarnej po raz kolejny upłynęły w miłej atmosferze. Wśród przygotowanych dań znalazły się takie specjały jak:

– bliny z łososiem i kawiorem

– roladki z łososia, pieczonej papryki i twarożku ziołowego

– szparagi z szynką parmeńską i sosem holenderskim

– bryndza z karmelizowanym jabłkiem i buraczkami

– kozi ser w panierce z pestek słonecznika z sosem z czerwonych porzeczek na rucoli

– łosoś pieczony z grzybową krustą

– wątróbka z sosem malinowym na sałacie

– tatar z łososia i truskawek z zielonym i czerwonym pieprzem oraz miętą

Każdy z uczestników dostał designersie zapaski firmy COOKie, tym razem czerwone oraz książeczkę z przepisami. Każda z wymienionych potraw była najpierw przygotowywana przez szefów – Marcina Budynka i Kamila Kosnowskiego. Następnie uczestnicy w dwuosobowych zespołach pod bacznym okiem szefów, korzystając z ich cennych wskazówek przygotowywali własnoręcznie proponowane przystawki.

Kolejne warsztaty 22. lipca, których tematem będą sałatki.

źródło: www.fundacja-ksk.pl