Za nami już trzecia edycja Warsztatów Kulinarnych zorganizowanych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej. Pod okiem Marcina Budynka i Kamila Kosnowskiego uczestnicy doskonalili umiejętności przygotowywania przystawek.
Niedzielne warsztaty w Centrum Techniki Kulinarnej po raz kolejny upłynęły w miłej atmosferze. Wśród przygotowanych dań znalazły się takie specjały jak:
– bliny z łososiem i kawiorem
– roladki z łososia, pieczonej papryki i twarożku ziołowego
– szparagi z szynką parmeńską i sosem holenderskim
– bryndza z karmelizowanym jabłkiem i buraczkami
– kozi ser w panierce z pestek słonecznika z sosem z czerwonych porzeczek na rucoli
– łosoś pieczony z grzybową krustą
– wątróbka z sosem malinowym na sałacie
– tatar z łososia i truskawek z zielonym i czerwonym pieprzem oraz miętą
Każdy z uczestników dostał designersie zapaski firmy COOKie, tym razem czerwone oraz książeczkę z przepisami. Każda z wymienionych potraw była najpierw przygotowywana przez szefów – Marcina Budynka i Kamila Kosnowskiego. Następnie uczestnicy w dwuosobowych zespołach pod bacznym okiem szefów, korzystając z ich cennych wskazówek przygotowywali własnoręcznie proponowane przystawki.
Kolejne warsztaty 22. lipca, których tematem będą sałatki.
źródło: www.fundacja-ksk.pl