11 marca br. w warszawskiej restauracji Żurawina odbyła się konferencja prasowa z okazji wprowadzenia na rynek Almette fruit – linii serków Almette w wydaniu owocowym. „Poradnik Restauratora” uczestniczył w tym wydarzeniu.
Celem konferencji było poinformowanie o nowości marki Almette oraz zaprezentowanie możliwości wykorzystania produktu w daniach śniadaniowych oraz zainspirowanie do rozpoczęcia dnia owocowo słodkim posiłkiem.
Seria Almette fruit składa się z trzech smaków: gruszka-jabłko, wiśnia-żurawina oraz jagoda-malina. To niezwykłe połączenie owocowo-smakowe wykorzystane w nowych produktach Almette Fruit było dla mistrzów tańca, Anny Głogowskiej i Rafała Maseroka inspiracją do tanga. Z kolei doznań smakowych dostarczył David Gaboriaud – trener kuchni francuskiej, który przygotował warsztaty kulinarne zainspirowane smakami Almette Fruit. Spotkanie poprowadziła Katarzyna Paksińska, aktorka kabaretowa, która wraz z Jackiem Wyrzykiewiczem z Hochland Polska opowiadała o właściwościach owoców wykorzystanych w nowych serkach Almette Fruit.