27 listopada w bydgoskim Hotelu City **** odbyła się XIII edycja konkursu kulinarnego Kujawsko-Pomorskie Potyczki Kulinarne. Koordynatorem imprezy był szef kuchni, Dariusz Gwiazda. W konkursie rywalizowało 12 kucharzy z Polski, którzy mieli za zadanie przygotować danie z rostbefu wołowego. Zwycięzca został Paweł Wojtysiak z Hotelu Park w Poznaniu. Drugie miejsce zajęła Karolina Wiśniewska z Hotelu Wellness proVita w Kołobrzegu, a na trzecim miejscu uplasował się Marcin Gajowniczek z Restauracji Amber Room w Warszawie. XIII edycja konkursu poświęcona była pamięci zmarłego w sierpniu tego roku, Tomasza Górskiego, szefa kuchni Warzelni Piwa w Bydgoszczy oraz twórcy Studia Zupy, który startował w wielu konkursach kulinarnych, w tym Kujawsko-Pomorskich Potyczkach Kulinarnych, które wygrał w 2009 r.
fot. City-Hotel Bydgoszcz