2 lipca br. w Zamku w Gniewie odbędzie się XIII edycja Dorszowych Żniw, czyli Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich. Zawodnicy będą musieli przygotować danie główne z wykorzystaniem polędwicy z dorsza oraz deser z wykorzystaniem czekolady dowolnego rodzaju i przynajmniej trzech rodzajów owoców. W tegorocznej edycji udział weźmie osiem drużyn.
Lista uczestników:
1. Hotel Słoneczny Młyn**** Bydgoszcz – Łukasz Gościniak i Damian Kubiak
2. Hotel Courtyard By Marriott, Restauracja Gard Nord Kitchen Gdynia – Marcin Małecki i Piotr Sójka
3. Restauracja Nowa Łódź – Kamil Kubiak i Bartłomiej Szymański
4. Andel’s By Vienna House Łódź, Restauracja Delight – Tomasz Janczewski i Piotr Pawłowski
5. Restauracja Amarylis – Michał Cienki i Michał Cielesta
6. City Park Residence „Cucina”, Poznań – Sławomir Popiak i Dominik Świątecki
7. Spiżarnia Warmińska Olsztyn – Radosław Szulc i Piotr Pałyska
8. Restauracja Warszawska, Hotel Centrum Sosnowiec – Przemysław Gościniak i Bartłomiej Kornacki
Ekipy rezerwowe:
1. Hotel Trzy Wyspy – Paweł Pniewski iBartosz Pawłowski
2. Restauracja Rzeka Smaków Reda (Hotel River Style) – Artur Szymański i Marcin Stadler