2 lipca w średniowiecznym Zamku w Gniewie, odbędzie się XIII edycja Dorszowych Żniw, czyli Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich. W Mistrzostwach co roku biorą udział najlepsi polscy kucharze. Podczas tegorocznej edycji ich zadanie będzie polegać na przygotowaniu: dania głównego z wykorzystaniem polędwicy z dorsza i deseru z wykorzystaniem czekolady dowolnego rodzaju i przynajmniej trzech rodzajów owoców.
W XIII Dorszowych Żniwach udział weźmie osiem drużyn. O ich zakwalifikowaniu zadecyduje kreatywność i pomysłowość zgłaszanych prac, które powinny być przesłane do 5 czerwca na adres szulba@tlen.pl.
Organizator po sprawdzeniu pod względem merytorycznym ogłosi listę uczestników wraz z listą rezerwową w dniu 7 czerwca.
Regulamin (http://www.kucharze.pl/konkursy/1-dorszowe-zniwa/regulamin/)
kontakt dla sponsorów:
Aneta Tyczyńska
e-mail: skp@kucharze.pl
tel. 607 555 707
kontakt dla uczestników konkursu:
Krzysztof Szulborski
e-mail: szulba@tlen.pl
tel. 501 123 458
Hotel Zamek Gniew
tel. +48 58 535 38 80
tel. kom. +48 666 010 394
e-mail: recepcja@zamek-gniew.pl
W celu rezerwacji miejsc noclegowych, prosimy kontaktować się bezpośrednio z Hotel Zamek Gniew.
Organizatorem Mistrzostw jest Stowarzyszenie Kucharzy Polskich.