XI Ogólnopolskie Potyczki Kulinarne

Newsy

XI Ogólnopolskie Potyczki Kulinarne

15 października 2013

Szef Kuchni Hotelu City Dariusz Gwiazda, koordynator imprezy, zaprasza na XI Kujawsko-Pomorskie Potyczki Kulinarne, które odbędą się 25 października br. w bydgoskim Hotelu City przy ul. 3-go Maja 6, od godziny 10:00 do 16:00. „Bohaterką” kulinarnych zmagań będzie gęś – pierś, udko, podroby gęsie. Dodatkowym, obowiązkowym składnikiem będą buraczki czerwone, julienne firmy Bonduelle.

Koneserów pyszności organizator zaprasza do aktywnego udziału w imprezie, podczas której odbędą się warsztaty i pokazy kulinarne oraz prezentacje firm sponsorskich. Będzie można zwiedzać stoiska, przypatrywać się pracy kucharzy oraz wziąć udział w degustacjach i konkursach z bardzo atrakcyjnymi nagrodami. Honorowy patronat nad konkursem objął Prezydent Miasta Bydgoszczy. Konkurs kulinarny nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski 2014 r.

Lista uczestników:

1.      Marcin Pęcko „Hotel Słoneczny Młyn” Bydgoszcz

2.     Przemysław Wieloch ,,Restauracja JAN,,  Bełchatów

3.      Rafał Kwidzyński „Galeria 63″ Sopot

4.      Robert Stefański „Gran Catering” Bydgoszcz

5.      Tomasz Zdziebło „Pod Orłem” Bydgoszcz

6.      Przemysław Puls „Hotel Pozyton” Bydgoszcz

7.      Bartosz Peter „Hotel Copernicus” Toruń

8.      Martin Guz „Karczma Rzym” Pawłówek

9.      Dariusz Kuduk „Grand-Sal” Wieliczka

10.    Tomasz Niestatek „Restauracja Gościniec Soplica” Bydgoszcz

11.    Przemysław Gryz „Restauracja Amber Room” Warszawa

12.    Daniel Twardo „Hotel Tabaco” Łódź

 

Plan:

08.00-09.00 -omówienie i odprawa przed konkursem w sali E w City Hotelu

09.00-16.00 -konkurs, pokazy na sali A,B,C (3 stanowiska konkursowe)

12.00-14.00 -lunch -forma bufetu (jury, uczestnicy konkursu, media, sponsorzy)

W trakcie trwania konkursu odbędą się prezentacje wystawców ,które będzie można oglądać w internecie na żywo jak i sam przebieg konkursu .

Plan prezentacji:

10.00-firma MAKRO

10.30-firma BAZIÓŁKA

11.00-firma NIEWIEŚCIN

11.30-praliny ze Słowacji

12.00-prezentacja książki G. Parczewskiego oraz Jaroslava Żidka, szef kuchni w restauracji kompleksu Erdödyho Pałacu Bratysławie (możliwość zakupu książek obu Panów)

13.00-szwajcarska firma SOUS VIDE -VAC STAR

14.00-firma DAJAR

14.30-firma KRUSZWICA

15.00-firma POLMLEK

16.00-przewidywany koniec konkursu wraz z prezentacjami .

16.00-17.00-obrady Jury

20.00-wieczorna Galla Diner (przewidywany czas około 3 h)