6 grudnia br. w Łebie odbyła się prezentacja potraw z dorsza czyli XI Festiwal Pomuchla. Komisja konkursowa w składzie Karol Okrasa, dr n. med. Jacek Sein Anand i dr n. med. Wojciech Waldman przyznała wyróżnienia w dwóch kategoriach. W kategorii profesjonaliści zwyciężył Hotel Neptun w Łebie za potrawę – Tatar z dorsza w pomarańczach, Hotel Łeba *** – za potrawę – Dorsz w skorupce ziołowej na balsamicznej papryce w sosie z kopru włoskiego z dodatkiem kawioru i Zdrowotel Mazowsze w Łebie – za potrawę – Drapieżny Pomuchel. Natomiast w kategorii amatorzy wyróżnieni zostali – Stowarzyszenie Agroturystyczne “Kościerska Chata” – za potrawę – Dorsz w borowikach, Koło Gospodyń Wiejskich w Połczynie – za potrawę – Dorsz topiony w cieście naleśnikowym, Parafia WNMP w Łebie – za potrawę – Tort św. Mikołaja (z dorsza) oraz Społeczne Technikum Technologii Żywności i Hotelarstwa w Łebie – za potrawę – Dorsz z żurawinami w zalewie octowej
Organizatorzy konkursu to m.in.: Biblioteka Miejska w Łebie, Gmina Miejska Łeba, Stowarzyszenie Lokalna Organizacja Turystyczna “ŁEBA”