Już 30 sierpnia o godz. 12:00 zapraszamy do Karczmy Góralskiej w Ustroniu (ul. Nadrzeczna 1) na wyjątkowe wydarzenie – X Jubileuszowy Festiwal Zbójnickie Jadło. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.
To barwne kulinarne święto, stworzone z pasji do tradycji przez Wiesława Wróblewskiego, od 2014 r. gromadzi miłośników regionalnych smaków, ogniskowej atmosfery i beskidzkiej gościnności.
W programie:
Degustacja jednogarnkowych dań pasterskich
Konkurs gotowania na ognisku o Dwie Złote Parzenice – prestiżowe trofeum pokryte 24-karatowym złotem
Góralska muzyka na żywo i zbójnicka oprawa
Atrakcje dla dzieci i dorosłych
Wymiana przepisów i kulinarnych historii
To więcej niż festiwal – to wspólne świętowanie dziedzictwa kulinarnego polskich gór.
Organizatorzy:
Bacówka u Wiecha – Aleksandra i Wiesław Wróblewscy
Karczma Góralska – Tomasz Brachaczek
Kontakt: Wiesław Wróblewski – tel. 607 791 520
oprac. H.Handkowska