23 listopada br. w bydgoskim Hotelu City **** odbędą się jubileuszowe X Kujawsko-Pomorskie Potyczki Kulinarne. W tym roku konkurs kulinarny nominowany został do Kulinarnego Pucharu Polski 2013 r. Koordynatorem wydarzenia jest szef kuchni Dariusz Gwiazda, który już od dziesięciu lat promuje doskonałą kuchnię na terenie województwa kujawsko-pomorskiego i tym samym integruje branżę gastronomiczną.
Honorowy patronat nad konkursem objął Prezydent Miasta Bydgoszczy.
Bohaterem kulinarnych zmagań będzie comber z jagnięciny z dodatkiem z zielonej fasolki szparagowej. Główne składniki zapewnia organizator oraz produkty firm Bonduelle, Unilever Food Solutions, Makro, Kamis, Mc Cormick. Polska Gastronomia- dostarczy jagnięcinę.
Zwycięzców konkursu wyłoni Jury profesjonalistów.
Oficjalne ogłoszenie wyników nastąpi podczas uroczystej Gali w Restauracji 3V6 Hotelu City w dniu 23 listopada br. o godz. 20:00.
Uczestnicy konkursu:
KUDUK MICHAŁ/ HOTEL GRAND SAL /WIELICZKA
KOPICKI RAFAŁ /RESTAURACJA ,,INSPIRACJA,, /GDAŃSK
KUBERA PAWEŁ / HOTEL ZIELIŃSKI / SZCZECINEK
OLCHAWA HANNA / PAŁAC KOŚCIESZY / WOJ.POMORSKIE
WOJASIŃSKI TOMASZ / HOTEL LEDA SPA / KOŁOBRZEG
ŻUKOWICZ PAWEŁ / HOTEL SŁONECZNY MŁYN / BYDGOSZCZ
MIOTK SŁAWOMIR / LISEWSKI DWÓR / LISEWO
MAĆKOWIAK ARTUR / AMBER BALTIC /MIĘDZYZDROJE
WALCZAK JAKUB / PLATINUM PALACE RESIDENCE / POZNAŃ
SZCZEŚNIAK MICHAŁ / HOTEL LE MERIDIEN BRISTOL / WARSZAWA
KRUSZYŃSKI DANIEL / VILLA CALVADOS / BYDGOSZCZ
KUDLIŃSKI ROBERT / REGIONALNE WARZELNIE PIWA / BYDGOSZCZ
BRYŚ DAWID / GAZDÓWKA / OSIELSKO
GĘBALA MICHAŁ / HOTEL DWÓR PAN TADEUSZ /OSIELSKO
SOLAREK KAMIL / RETAURACJA SIMPLE-BLUE / NOWA WIEŚ k.RZESZOWA
NIESTATEK TOMASZ / GOŚCINIEC SOPLICA /BYDGOSZCZ