25 września w pabianickim Hotelu Fabryka Wełny odbyło się uroczyste otwarcie Restauracji Wzorcownia – autorskiego miejsca znanego Szefa Kuchni Wiesława Bobera. To nowoczesna restauracja zgodna z najnowszymi, kulinarnymi trendami. Krótka karta w dużej mierze oparta jest na świeżych, sezonowych produktach regionalnych zestawionych w ciekawy, nieszablonowy sposób tak charakterystyczny dla Bobera. Lokal wita gości kartą „Dary Lasu” racząc ich między innymi carpaccio z sarny, consome z bażanta czy polędwicą z jelenia. – Wzorcownia powstała z mojej pasji do tworzenia i z miłości do jedzenia – komentuje otwarcie restauracji Wiesław Bober. – Będzie miejscem poszukiwania nowych smaków, które z przyjemnością zaprezentuję gościom. Poza Szefem Kuchni za wyjątkowe doznania estetyczne i kulinarne odpowiedzialny będzie młody i dynamiczny zespół z doświadczeniami m.in. w międzynarodowych restauracjach wyróżnionych prestiżowymi gwiazdkami Michelin.