Wypowiedź Andrea Camastry, szefa kuchni Senses rok temu po ukazaniu się Czerwonego Przewodnika Michelin „Main Cities of Europe 2015”.
– Jesteśmy bardzo szczęśliwi, że zostaliśmy dostrzeżeni przez przewodnik Michelin. Nareszcie znaleźliśmy się na kulinarnej mapie Polski. Oczekiwaliśmy czegoś więcej, ale mówiąc szczerze nie było nam dane zostać w pełni sprawdzonymi. Mimo to jesteśmy szczęśliwi i zmotywowani bardziej niż kiedykolwiek. Wszystko co możemy zrobić to czekać na tegoroczne anonimowe inspekcje i trzymać kciuki za lepszy rezultat. Dziękujemy wszystkim, którzy w nas wierzyli szczególnie, że ostatni rok przyniósł nam wiele nagród i satysfakcji. W naszej Restauracji był z pewnością jeden inspektor, który przypadkowo do nas wszedł nie wiedząc nawet o naszym istnieniu. Zjadł kolację, wylegitymował się i zapytał czy chcemy być w przewodniku i czy chcemy przyjmować anonimowe inspekcje. Sami inspektorzy najprawdopodobniej nigdy nas nie odwiedzili ponieważ restauracja jeszcze wtedy nie była brana pod uwagę. Teraz, kiedy zaistnieliśmy na kulinarnej mapie, czekamy na inspekcje i zobaczymy co przyniesie przyszłość. Wierzymy, że Restauracja jest w najlepszym momencie aby przyjmować wszelkie wyzwania.