Wyjątkowe wydarzenie gastronomicznie 2011 roku.

Newsy

Wyjątkowe wydarzenie gastronomicznie 2011 roku.

17 grudnia 2010

8 i 9 lutego 2011 r. w po raz pierwszy Gdańsku odbędą się targi easyFairs FOOD-to-GO 2011 dedykowane dla  małej gastronomii, cateringu i barów fast-food. Ta sama impreza już po raz trzeci odbędzie się w Krakowie w dniach 11-12 maja 2011 r.

Międzynarodowa firma easyFairs zajmuje się organizacją targów o specyficznej formule Time&Cost Effective. Jej celem jest stworzenie swoistej platformy służącej wymianie nowych technologii i rozwiązań w zakresie określonej branży a przede wszystkim umożliwienie bezpośredniego kontaktu biznesowego przy maksymalnie zredukowanych nakładach finansowych i czasowych. Dwudniowe eventy gromadzą jasno określoną grupę Wystawców i Odwiedzających, profesjonalistów aktywnie obserwujących i reagujących na nowości pojawiające się na rynku.

Gdańsk po raz pierwszy będzie gospodarzem targów easyFairs FOOD-to-GO. Jako jeden z głównych ośrodków turystycznych w Polsce północnej stanowi potężny rynek zbytu dla firm oferujących wyposażenie oraz produkty spożywcze. Ze względu na imponującą liczbę lodziarni, cukierni, restauracji, kawiarni, barów, pizzerii oraz firm cateringowych działających na Pomorzu, spodziewać się można, iż targi cieszyć się będą dużą popularnością. Szczególny termin targów – odbędą się one w lutym tak więc poza sezonem turystycznym – skutkować może jeszcze większą frekwencją; to przecież wtedy właściciele i menagerowie planują działania na cały rok a przede wszystkim dysponują czasem by odwiedzić targi.

Natomiast w Krakowie, w maju, odbędzie się już trzecie takie spotkanie biznesowe. Relacje z poprzednich edycji targów są obiecujące – ponad 90% odwiedzających targi w 2010r. podkreślało, że udało im się znaleźć to czego szukali. Organizatorzy zaznaczają, że podstawową zaletą targów jest ściśle wyselekcjonowana grupa odwiedzających. Są to bowiem głównie – ponad 70% – osoby  podejmujące decyzje zakupowe: dyrektorzy i właściciele firm, menagerowie, członkowie zarządu. Jak podkreśla ubiegłoroczny Wystawca –  Jakub Wontek, Dyrektor ds. Handlowych i Marketingu firmy Koga – Kompleksowa Obsługa Gastronomii, targi easyFairs® FOOD-to-GO 2010 odwiedziły osoby zainteresowane konkretnymi rozwiązaniami: „Naszym zdaniem targi FOOD-to-GO to profesjonalnie przygotowana impreza, bardzo precyzyjnie ukierunkowana na właściwego klienta (odwiedzającego),bez zbędnego nacisku na sztuczną frekwencję w postaci np. wycieczek szkolnych. W dobrze przygotowanej hali mieliśmy zaszczyt gościć wielu obecnych i potencjalnie nowych klientów”.

Interesującą część targów stanowią warsztaty learnShops. Odbywają się one w wydzielonych częściach hali wystawowej, nie w zamkniętych salach, co umożliwia swobodny dostęp zarówno dla wystawców jak i odwiedzających. Serie wykładów, prezentacji firm i produktów oraz mini-seminaria, poruszają szeroki zakres tematyczny, od technologii szybkiego gotowania po kwestie związane z coraz bardziej popularną w Polsce franczyzą.

Organizatorzy w szczególny sposób zadbali o wygodę Wystawców – wykupione stanowisko jest  wybudowane i urządzone zgodnie z życzeniem zlecającego a ten nie traci więc czasu na żmudne i pracochłonne przygotowania – wystarczy, że pojawi się gotowy by przedstawić ofertę.

Aby zasięgnąć więcej informacji o targach easyFairs FOOD-to-GO zapraszamy na strony internetowe: www.easyfairs.com/ftg-gdansk

www.easyfairs.co/ftg-krakow