8 kwietnia br. w Poznaniu w nowej restauracji Michała i Agaty Kuter „Basilico” odbyło się pierwsze spotkanie kucharzy związanych z Polish Society of Chefs`n Pastry Chefs in the U.K.
Oprócz gospodarza, Michała Kuter w zjeździe wzięli udział Milosz Kowalski, Andrzej Truchlewski, Rafał Godziemski, Roman Kosmalski i Artur Cichowski, który w przeciwieństwie do kolegów jeszcze nie zdecydował sie na powrót do Polski. Głównym tematem spotkania była sytuacja polskiej gastronomii oraz plany rozwoju wydawnictwa i portalu www.wszystkodlakucharzy.com. Jak mówi Artur Cichocki – zrodziło się wiele pomysłów na formy przekazania polskim kolegom, kucharzom, zdobytego przez nas na angielskiej kuchni doświadczenia. – Co niektórzy zaczęli już nawet działać w tym kierunku. Angielskie rozwiązania z zakresu organizacji pracy na kuchni wdraża Rafał Godziemski, Head Chef w hotelu „Słoneczny Młyn” w Bydgoszczy.