WOŚP w Dobczycach

Newsy

WOŚP w Dobczycach

18 stycznia 2013

13 stycznia br. jak co roku Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy i Cukierników wspólnie z Automobilklubem Galicyjskim grało w Dobczycach w WOŚP.

Tym razem zbierano pieniądze nie tylko dla dzieci,  ale również dla ludzi starszych i dlatego w tym roku gotowaliśmy pod hasłem „Smak i Tradycja”. Wszystkie potrawy  były robione z produktów tradycyjnych i według tradycyjnej receptury  

SMKiC  w składzie: Leszek Kawa, Tomasz Deczyński, Darek Burda, Łukasz Grabowski, Marcin Socha, Szymon Sepiał, Wojciech Baran, Adam Zaleśny, Michał Henzel, Rafał Lemiowski  ugotowało  i wydało:

  • 60 kg bigosu z kapusty Charsznickiej i wędlin
  • 80 litrów wojskowej klasycznej grochówki z dodatkami
  • 25 kg kiełbasy podawanej na gorąco z musztardami i keczupem
  • chleb z piekarni GS Samopomoc Chłopska z Dobczyc

Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy i Cukierników przez cały czas trwania imprezy uzbierało do puszki ponad 2500 złotych, a nie jest to jeszcze suma końcowa.