Merytoryczną pieczę nad przebiegiem konkursu będą sprawować eksperci branż: Paweł Salamon (Team Lider WorldSkills), Iwona Niemczewska (Ekspert WorldSkills, gotowanie), Michał Doroszkiewicz (Ekspert, cukiernictwo), Grzegorz Górnik (Ekspert, serwis restauracyjny), Grzegorz Gniech (Ekspert, carving) oraz inni eksperci, w tym goście zagraniczni.
LISTA UCZESTNIKÓW – KONKURENCJA GOTOWANIE
Adam Oleksy (Gorzów)
Adrian Gąsiorkiewicz (Zduńska Wola)
Daniel Pelechaty (Gorzów)
Jacek Daranowski (Łódź)
Karol Lipski (Kielce)
Krzysztof Kowalski (Rzeszów)
Magdalena Kowalik (Tychy)
Wiktoria Madaj (Wrocław)
Pedro Corral Lucio (Hiszpania)
Coert Boschloo (Holandia)
German Afanasiev (Rosja)
Małgorzata Jakubczak (Zduńska Wola)- zawodnik rezerwowy
LISTA UCZESTNIKÓW – KONKURENCJA CUKIERNICTWO
Daniel Bauer (Łódź)
Dominik Gajdka (Łódź)
Jan Spławski (Leszno)
Joanna Lurka (Sucha Beskidzka)
Katarzyna Arendarczyk (Białka Tatrzańska)
Natalia Neska (Białobrzegi)
Weronika Budzich (Grudziądz)
Ekaterina Em (Rosja)
LISTA UCZESTNIKÓW – KONKURENCJA SERWIS
Aleksandra Stańczyk (Łódź)
Beata Wasiak (Kościelec)
Gaja Włodarczyk (Pabianice)
Kacper Stankiewicz (Warszawa)
Martyna Ławniczak (Wojsławice)
Roman Yurchenko (Gorzów)
Tomek Grabowski (Warszawa)
Tham Cao (Holandia)
Mateusz Michalak (Białobrzeg) – zawodnik rezerwowy
Patrycja Madura (Tarnów) –zawodnik rezerwowy
LISTA UCZESTNIKÓW – CARVING
Nadia Kasicka (Malbork)
Mateusz Pluciński (Łódź)
Aneta Nawrocka (Malbork)
Daniel Bewko (Opole)
Iga Kubicka (Łódź)
Dawid Lisak (Tarnów)
Bartosz Michalak (Żychlin)
Sara Stankiewicz (Żychlin)
Oleh Pelypets (Łódż)
PROGRAM ELIMINACJI KRAJOWYCH
Poniedziałek, 28.09.2020
10:00-18:00
konkurs w konkurencji cukiernictwa i serwisu restauracyjnego
19:00
ogłoszenie wyników z wręczeniem nagród w konkurencji cukiernictwo
Wtorek, 29.09.2020
10:00-18:00
konkurs w konkurencji gotowania i serwisu restauracyjnego
19:00
ogłoszenie wyników z wręczeniem, nagród w konkurencji gotowanie i serwis restauracyjny
Środa, 30.09.2020
10:00-14:00
konkurs konkurencji carving
15:00
ogłoszenie wyników z wręczeniem, nagród w konkurencji carving
Więcej: https://worldskillspoland.org.pl/skillspoland2020/
https://worldskillspoland.org.pl/
Organizator kontakt: Paweł Salamon – Biuro WorldSkills Poland, Team Leader, 600 179 130 Pawel.Salamon@frse.org.pl.
Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.