Wczoraj w konkurencji gotowanie na pierwszym miejscu uplasował się Jacek Darnowski (Łódź). Na drugim Krzysztof Kowalski (Rzeszów), a na trzecim Adam Oleksy (Gorzów Wlkp.).
Natomiast w konkurencji serwis restauracyjny pierwsze miejsce zajęła Gaja Włodarczyk (Pabianice). Na kolejnych miejscach uplasowały się Martyna Ławniczak (Wojsławice) i Beata Wasiak (Kościelec).
A w kategorii cukiernictwo będzie reprezentował Polskę na WorldSkills Szanghaj 2021 Daniel Bauer z Łodzi.
Merytoryczną pieczę nad przebiegiem konkursu będą sprawować eksperci branż: Paweł Salamon (Team Lider WorldSkills), Iwona Niemczewska (gotowanie), Michał Doroszkiewicz (cukiernictwo), Grzegorz Górnik (serwis restauracyjny), Grzegorz Gniech (carving) oraz inni eksperci, w tym goście zagraniczni.
Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.
oprac. red.
fot. Kulinarny Puchar Polski