Rynek przypraw dla gastronomii poszerzył swoją ofertę o dwie nowe przyprawy do kuchni włoskiej: Toskania oraz Sycylia marki Kamis. Toskania i Sycylia to najwyższej jakości mieszanki przyprawowe.
Sycylia przyprawa kuchni włoskiej to kompozycja naturalnych ziół o intensywnym aromacie z wyraźną nutą oregano, bazylii, z dodatkiem płatków czosnku, papryki, „zakończona” zdecydowanym akcentem chili. Przyprawa doskonała do tradycyjnych dań sycylijskich i śródziemnomorskich: makaronów, dań z owoców morza i ryb, zup, pizzy, sałatek czy tradycyjnej caponaty z bakłażanów i warzyw.
Toskania przyprawa kuchni włoskiej. Intensywny ostro – słodki smak i aromat, wydobyty z połączenia orzeźwiającej bazylii, czosnku, młotkowanego pieprzu, płatków papryki z dodatkiem łagodnej pietruszki, a wszystko zamknięte w przyprawie o wyjątkowym wyglądzie. Doskonała przyprawa farszów do ravioli, nadzienia do naleśników, grillowanych warzyw, sosów do sałat, sałatek, kanapek.