11 czerwca br. w nadwiślańskim ogrodzie restauracji Boathouse uczestnicy kulinarnych warsztatów z Grzegorzem Łapanowskim przygotowywali dania z wołowiny w ramach programu „QMP – wołowina zawsze dobra”.
Zanim noże i patelnie poszły w ruch, dziennikarze, blogerzy oraz goście specjalni zaproszeni na plenerowe letnie gotowanie, poznali bohaterkę spotkania, czyli dobrą wołowinę QMP. O tym, skąd się wzięła, czemu zawdzięcza swoją jakość oraz jak ją traktować, by wydobyć pełnię jej smaku, opowiadał prowadzący spotkanie, a zarazem ekspert programu „QMP – wołowina zawsze dobra”, Grzegorz Łapanowski.
Po przedstawieniu menu, które otwierał stek z masłem estragonowym, a zamykał stir fry z wołowiną, pęczakiem i leśnymi grzybami, przyszedł czas na wspólne gotowanie. W niecałe sześć kwadransów piknikowy stół czekający na gości w restauracyjnym ogrodzie wypełnił się kompletem dań.