Kameralna restauracja La Rotisserie mieszcząca się w butikowym Mamaison Hotel Le Regina Warsaw prezentuje wiosenne kompozycje smaków przygotowane przez Pawła Oszczyka i jego zespół. Dopełnieniem wybornych dań są wina od małych producentów, starannie wyselekcjonowane przez sommeliera, Andrzeja Strzelczyka.
– Wiosna to czas, w którym wszystko budzi się do życia. Kreując nową kartę zależało nam na stworzeniu lekkich, orzeźwiających dań oryginalnie łączących z pozoru wykluczające się smaki. Chcieliśmy także wykorzystać produkty sezonowe – mówi Szef Paweł Oszczyk. Miłośnikom mięsa proponujemy delikatny, pieczony comber jagnięcy z musem z marchewki i imbiru oraz sosem z lauru i kardamonu. Na nieco mniejszy apetyt lub jako przystawkę polecamy wyśmienitego tatara wołowego z zielonymi szparagami i letnią truflą. Sympatycy ryb powinni skusić się na delikatnego, soczystego dorsza atlantyckiego w towarzystwie czarnej soczewicy, selera w interesującej formie i sosu kawiorowego. Jako przystawkę w tej kategorii polecamy popisowe danie Pawła, w innej niż dotychczas odsłonie, – tatara z carpaccio z tuńczyka z kolendrą i imbirem w połączeniu z chutney z mango i rokitnika. Dla łasuchów przygotowaliśmy wyborną pralinę z białej czekolady i kawy w akompaniamencie lodów o zdumiewającym smaku pieprzu tasmańskiego. Osoby szukające nowych, oryginalnych pomysłów zachęcamy do skosztowania maślanki z rabarbarem i truskawkami w wydaniu, które z pewnością zaskoczy – dodaje.