Willa Ogrodników, nowa restauracja właścicieli Stacji Grochów

Aktualności

Willa Ogrodników, nowa restauracja właścicieli Stacji Grochów

Willa Ogrodników, nowa restauracja właścicieli Stacji Grochów znalazła swoje miejsce w zrewitalizowanej willi w okolicy Wola Parku. Kolejny punkt na mapie zabytkowego Parku Ulricha zabiera klientów w rejony basenu Morza Śródziemnego. 

Nowo otwarta restauracja łączy kuchnię ze stylowym i przytulnym wnętrzem, w którym każdy znajdzie coś dla siebie. Willa Ogrodników zaprasza zarówno na poranną kawę, jak i na wieczorne wino – wszystko w połączeniu z autorskim menu opartym o sezonowe produkty.

Menu pełne sezonowych specjałów

W menu restauracji znalazła się oferta kuchni z południa Europy, pełna smaków znad Morza Śródziemnego, w szczególności Włoch i Hiszpanii, przygotowana przez szefa kuchni Wojciecha Wyszyńskiego. Na klientów od godziny 9.30 czeka oferta śniadaniowa, płynnie przechodząca w stałe oferty lunchowe i kolacyjne, które uzupełnia sezonowa karta z daniami związanymi z aktualną porą roku. Menu oparte jest o sezonowe, lokalne warzywa i owoce, połączone z precyzyjnie dobraną selekcją alkoholi.

Wnętrza rodziny ogrodników

Na trzech piętrach historycznego budynku znalazła się stylowa przestrzeń czerpiąca z ogrodniczej historii rodziny Ulrichów. Zimne, industrialne elementy cegły i metalu przełamują hiszpańskie płytki, ciepłe barwy i drewno oraz pasy żywej roślinności. Gości w lokalu wita ściana zieleni z charakterystycznym wąsatym logotypem, a grafiki ścienne zabierają odwiedzających w podróż po historii działalności Willi – od szklarniowych ogrodów, przez uprawy, po współczesną restaurację. Wszystkie elementy graficzne nawiązują do historii miejsca, z wąsikiem, kapeluszem i brodą wielkomiejskich panów z XIX wieku jakim byli Ulrychowie, czy do roślin, jakie były uprawiane w tutejszych szklarniach. Paleta kolorów wnętrz restauracji łączy sezonowość kuchni i ogrodnicze fundamenty Willi, wypełniając trzy piętra odcieniami zieleni, beżu i niebieskiego.