– Uruchomiliśmy nie tylko kontakty z naszymi stałymi partnerami z projektu kulinarnego, ale również zachęcamy nowych do wsparcia. Jeśli macie produkty, których data przydatności jest krótka i zepsuje się wam podczas okresu stagnacji waszych restauracji proszę oddajcie go na nasze działania. Nie marnujcie jedzenia. Prosimy o kontakt restauracje i hotele oraz sklepy, które chciałby by przekazać produkty. Mamy punkt odbioru na wrocławskich Sołtysowicach, do którego można zwozić surowiec (kontakt tel.: 793-088-908). Poprowadzimy kulinarne wsparcie dla szpitali tak długa jak tylko będzie trzeba. Zachęcamy do wchodzenia do nas na stronę, udostępnianie akcji, bieżących wydarzeń dalej, bowiem tylko w ten sposób uda nam się razem zachęcić partnerów branży spożywczej do współpracy. Dziękuje tym, którzy jako pierwsi wyszki z inicjatywą i dołożyli swoją cegiełkę do tego by projekt wystartował w innym wydaniu niż zazwyczaj to robimy. Wielkie podziękowania nalezą się panu Karolowi Łukomskiemu-Baszak, szefowi kuchni i właścicielowi restauracji Pobite Gary, który udostępnia prywatne zaplecze gastronomiczne oraz zapewnia pomoc w realizacji projektu. Dziękuje również Bidfood Farutex Wrocław, Gama Oleśnica, Milejowe Pole, małym przedsiębiorstwom rolnym, hurtowni warzyw Art.-Mark Oleśnica. Wspierajcie nas w działaniach nie ustąpimy wirusowi! – mówi Marcin Bielec, szef kuchni, za-ca dyrektora hotelu Jakubus.