W ramach kulinarnego seansu degustacyjnego goście otrzymali 7 setów stworzonych z wykorzystaniem ekologicznych produktów regionalnych.
Kolację przygotowało 8 szefów kuchni z Wild&Root Food Project: Rafał Borys (szef kuchni Zamek Topacz), Karol Sankowski (szef kuchni Restauracja Przystań & Marina), Sylwester Lis (szef kuchni Góralska Tradycja), Mateusz Rosiak (szef kuchni Grape Restaurant), Dawid Twardoń (szef kuchni Spichlerz Zamek Topacz), Michał Wester (szef kuchni – niebawem otwiera nowy koncept kulinarny we Wrocławiu), Kaja Rogozińska (szef cukierni Hotel Monopol Wrocław), Marcin Bielec (szef kuchni Hotel & Restauracja Jakubus).
Pomagali również: Jarosław Sobolewski (zastępca szefa Hotel & Restauracja Jakubus), Karolina Mazur / Ewelina Korotarz (Hotel & Restauracja Jakubus).