26 listopada br. w Hotelu Drohickim w Drohiczynie odbyło się zebranie Stowarzyszenia Euro-Toques Polska, połączone z Wigilią.
Tradycyjnie przed zebraniem wszystkich Członków Stowarzyszenia, odbyło się zebranie Zarządu. Na spotkanie przybyli również sympatycy Stowarzyszenia, których przywitał prezes ETP.
Wybrano przewodniczącego zebrania, Sebastiana Humskiego, protokolanta – Jerzego Czaplę, a całość poprowadził Szymon Szlendak.
Omówiono sprawy związane z organizacją konkursów kulinarnych nominowanych do półfinału Kulinarnego Pucharu Polski, których współorganizatorem jest Euro-Toques Polska.
Wojciech Harapkiewicz, w roli administratora profilu na facebook’u Euro-ToquesPolska, zabrał głos w sprawie strony www.eurotoques.pl oraz Fb. Zachęcał wszystkich do korzystania z tych portali społecznościowych w celu promowania wszystkich wydarzeń kulinarnych, w których biorą udział Członkowie ETP. Wszystkie informacje, relacje, zdjęcia z wydarzeń można przesyłać do administratorów Wojciecha Harapkiewicza: wojciechharapkiewicz@wp.pl i Jeana Bos: jean.bos@onet.eu
Ustalono miejsce następnego zebrania, tym razem Walnego, będzie to Hotel AGIT Congress & SPA w Lublinie. Propozycję Jeana Bosa przyjęto jednogłośnie.
Przedstawiono kandydatury na Członków Honorowych Stowarzyszenia, są to: Robert Łuszcz, prezes firmy Polska Gastronomia, oraz Sebastian Krauzowicz, Szef Kuchni Hoteli Copernicus w Toruniu. Głosowanie odbędzie się podczas walnego zebrania, wszyscy Członkowie ETP mogą zgłaszać kolejne kandydatury. Na zebraniu walnym przewidziane są również zmiany w Zarządzie.
Po oficjalnym zebraniu, wszyscy zostali zaproszeni na uroczystą kolację wigilijną, którą przygotowali: Michał Jarzombek, Szymon Szlendak, Wieslaw Szymczak, Piotr Szymczak, Marcin Soból, Jacek Dudka, Sebastian Humski, Marek Rybacki, Piotr Laps, Dariusz Danielewicz, Łukasz Cegłowski, wraz z zespołem kucharzy Hotelu Drohicki.