Wieprzowina regionalna – doceń smak tradycji

Newsy

Wieprzowina regionalna – doceń smak tradycji

17 czerwca 2013

19 oraz 25 i 26 czerwca br. w  Poznaniu w ramach kampanii Wieprzowina regionalna – doceń smak tradycji odbędą się warsztaty kulinarne prowadzone przez Adama Michalskiego.

W trakcie warsztatów przedstawione zostaną także nowoczesne technologie obróbki termicznej mięsa oraz zachodzące w nim procesy. Dodatkowo poruszone będą kwestie zawartości wody w mięsie, jego marmurkowatości i klasyfikacji.

Warsztaty te są bezpłatne i mogą wziąć w nich udział restauratorzy, szefowie kuchni oraz pracownicy gastronomii. 18 czerwca natomiast odbędzie się specjalne spotkanie przeznaczone dla wielkopolskich blogerów kulinarnych. Zgłoszenia do udziału należy wysyłać na adres: kontakt@wieprzowinaregionalna.pl lub pod numerem telefonu 22 858 74 58, wew. 93.

Więcej informacji na stronie www.wieprzowinaregionalna.pl.