15 lutego w stolicy Teksasu, Austin odbyła się tegoroczna edycja The Special Event Gala Awards, której finalistą w kategorii Sustainability Event został konkurs Wielkopolski Kucharz Roku. Jest to wyjątkowe wyróżnienie dla tych, którzy swoją ciężką pracą, kreatywnością i pasją wnoszą wkład w branżę eventową i cateringową na całym świecie. Kapitułę konkursu reprezentowali Joanna Ochniak oraz Tomasz Purol.
To historyczny moment dla naszego konkursu, bowiem po raz pierwszy inicjatywa kulinarna z Polski zyskała uznanie na arenie międzynarodowej, dodatkowo w zupełnie nowej kategorii – mówi Joanna Ochniak. – Konkurs został doceniony i wyróżniony za zaangażowanie w promowanie zrównoważonego rozwoju gastronomii oraz politykę równości, przyjaźni, jedności i braku dyskryminacji. Pragniemy serdecznie pogratulować wszystkim laureatom, a zwłaszcza naszym kanadyjskim konkurentom Innovate Canada, którzy otrzymali nagrodę w naszej kategorii – dodała.
Łącznie nagrody przyznano w 17 kategoriach, m.in. takich jak najlepszy design, najlepszy catering w lokalu i na zewnątrz, społeczny event ze zbiórką pieniędzy, mikroimpreza roku z cateringiem, wydarzenie towarzyskie roku, wesele roku, a także za życiowe osiągnięcia w dziedzinie projektowania i organizacji eventów.
Przypominamy, że IX edycja konkursu Wielkopolski Kucharz Roku 2024 odbędzie się 11 czerwca w hotelu Edison w Baranowie k/Poznania. Termin nadsyłania zgłoszeń upływa dnia 25 kwietnia godz. 23:59.
Więcej: www.konkursykulinarne.pl.