Pełen emocji dzień zakończy Motylkowa gala, podczas której poznamy laureatów konkursu, oddamy cześć pamięci patronowi śp. Rafałowi Jelewskiemu oraz ponownie przystąpimy do degustacji potraw przygotowanych przez zespół wybitnych szefów kuchni z Poznania pod egidą Dominika Brodziaka.
Lista zawodników
Michał Kozłowski, Hotel Puro Poznań
Paweł Kubera, Hotel DeSilva Premium Poznań
Maciej Świerzy, restauracja Fiesta del Vino Poznań
Stanisław Górka, restauracja Muga Poznań
Marcin Owsianny hotel Park Poznań
Wojciech Bednarek restauracja Margeritta września
Michał Seyda Rezydencja nad jeziorem Pestkownica
Marcin Ćwik hotel Pietrak Gniezno
Mikołaj Adamczyk hotel Mercure Poznan Centrum
Łukasz Malicki Kuchnia Nova Poznań
Adam Lelever Hotel Navigator
Maciej Sienkiewicz hotel Grape Town Zielona Góra
Zawodnik rezerwowy
Roman Serdiuk Lavenda Cafe Poznań.
Celem Konkursu jest odkrywanie, poznanie i zaprezentowanie kulinarnych tradycji Wielkopolski w jej współczesnej aranżacji, zgodnej z obowiązującymi światowymi trendami, jak również stworzenie okazji do spotkania kucharzy, wymiany poglądów i porównania profesjonalnych umiejętności.