Komisja konkursowa w składzie: Joanna Ochniak, Dominik Brodziak oraz Tomasz Purol (TOP CHEF Polska) po wnikliwej analizie nadesłanych zgłoszeń postanowiła zakwalifikować do finału nie dziewięciu, lecz aż dwunastu zawodników, wracając tym samym do formuły znanej z pierwszych edycji konkursu! Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.
O Puchar Prezydenta Miasta Poznania oraz tytuł Wielkopolskiego Kucharza Roku 2025 powalczą:
Przemysław Szwak — Hotel K52, Restauracja Modra, Wrocław
Bartłomiej Brzozowski — Stena Line Polska
Kamil Tomczak — Restauracja Belle Epoque, Kalisz
Arkadiusz Kulczyński — Restauracja Rusałka Widok ze Smakiem, Poznań
Konrad Tomaszewski — Blow Up Hall, Poznań
Jacek Woźny — The Time, Młyńska 12, Poznań
Dominik Lorek — Lemon Resort Spa, Gródek nad Dunajcem
Paweł Stępniak — Hotel Fabryka Wełny, Pabianice
Bartosz Gorgol — Kamienica nr 6, Aleksandrów Łódzki
Bartosz Alboszta — Z Drugiej Strony Lustra, Szczecin
Damian Kobylecki — Courtyard by Marriott, Szczecin
Krzysztof Klimaszewski — Brasserie Selgros, Mysiadło
Zawodnik rezerwowy: Michał Świątkowski — Dwie Rzeki Centrum Konferencyjno-Bankietowe, Podkamycze
Wszystkich sympatyków konkursu zapraszamy do kibicowania już 17 czerwca 2025 roku w Villi Natura w Dolsku.
Pełne informacje o wydarzeniu dostępne są na stronie: www.konkursykulinarne.pl → Finał 2025.
Ważne informacje organizacyjne zostaną przesłane finalistom drogą mailową — prosimy o regularne sprawdzanie skrzynek!
źródło: Wielkopolski Kucharz Roku
oprac. H. Handkowska