Już po raz szósty w sercu Zakopanego odbyło się wielkie smażenie jajecznicy. Rokrocznie ta impreza zyskuje na rozmachu. W tym roku uczestnicy degustacji mogli popróbować jajecznicy portugalskiej, meksykańskiej czy indyjskiej. Oprócz papryki, grzybów, wołowiny wśród żółtek lądował miód lub egzotyczne zioła. Oprócz jajecznicy serwowano także słowacki gulasz. Jerzy Książę Pustelnik, mistrz drinków z Nowego Targu, zaprezentował free stylowy pokaz barmański, a Paweł Peroń z krakowskich warsztatów carvingowych, członek carving team Poland, wykonał pokaz sztuki carvingu. W trakcie imprezy odbyła się także VI Olimpiada Jajcarska, w której wystartował Zespół Szkół Zawodowych i Placówek z Krościenka, Zespół Szkół im. Juliana Tuwima z Bielska-Białej, Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych z Cieszyna, Zasadnicza Szkoła Zawodowa nr 5 z Cieszyna, Strednia Odborna Skola ze Starego Smokowca, a także placówki zakopiańskie: Zespół Szkół Zawodowych nr 1, Zespół Szkół Hotelarsko-Turystycznych i gospodarze z PTH. Ukoronowaniem jajecznych zmagań było wspólne smażenie jajecznicy ze strusich jaj. Imprezę jak co roku aktywnie wsparli członkowie SPKiC o/ Małopolska, m.in.: Marcin Polus, prezes, Mchał Henzel, wiceprezes, Grzegorz Chabasiewicz, Tomasz Czyżycki, Marcin Parda, skarbnik.