Grupa Kościuszko Polskie Jadło jest znanym w całej Polsce ambasadorem potraw i dań tradycyjnej polskiej kuchni. W ramach poszerzania działalności biznesowej poza obszar naszego kraju, Grupa Kościuszko Polskie Jadło w okresie od 27 kwietnia do 2 maja br. promowała polskie smaki w austriackim rejonie Zillertal w ramach Wielkiej Polskiej Majówki organizowanej już po raz czwarty na lodowcu Hintertux. Szef kuchni Gościńca Polskie Jadło w Czechowicach-Dziedzicach serwował zebranym gościom odpoczywającym na lodowcu tradycyjne polskie specjały, wśród których królowały zupy (kwaśnica na ziobrze, zupa z prawdziwków z łazankami i barszcz czerwony), mięsa (kotlet schabowy, golonka zapiekana w miodzie i czosnku, zrazy wołowe i żeberka na ostro), kilka rodzajów pierogów, bigos, placki ziemniaczane oraz domowego wyrobu ciasta i naleśniki na słodko z serem lub konfiturami. Dodatkową atrakcją dla gości były swego rodzaju pojedynki dań polskich i austriackich, w których o laur pierwszeństwa walczyły m.in. polski schabowy i austriacki Wienerschnitzel, kicha z kapustą i Tafelspitz, czyli gotowana wołowina z sosem jabłkowym czy schab nadziewany grzybami i cebulą i Krenfleisch, czyli wieprzowina z chrzanem.