21 stycznia w restauracji Steak House w podkarpackiej Dębicy odbyła się Wielka Kolacja Szefów. Goście mogli spróbować dań regionalnych przygotowane przez ok 40 kucharzy z całej Polski m.in.: Piotra Bassarę, Piotra Sabalę, Małgorzatę Stach, Barbarę Bassarę-Poprawę, Marka Kropielnickiego, Zibiego Steczka, Giancarlo Russo, Teo Vafidisa, Roberta Głydę, Roberta Sowę, Roberta Zochowskiego, Iwonę Grudzień, Grzegorza Serusa, Janusza Janka, Zbyszka Kopyckiego, Tomka Kupiana, Marcina Tomka, Zbigniewa Szeląga, Wiesława Ambrosa, Jana Filipczyka, Oksanę Filipczyk i Iwonę Sabalę. – Pomysł zorganizowania kolacji zrodził się już w zeszłym roku z prostej przyczyny, wspólnego gotowania. Początkowo plan był taki, że przyjedzie 4-5 szefów kuchni i wspólnie coś ugotujemy czy porozmawiamy o nowych trendach. Jednak na zaproszenie na Facebooku odpowiedziało ok. 40. Przy okazji kolacji zebraliśmy 5050 zł na fundację Gastropiciela, a konkretnie na protezę ręki dla naszego kolegi po fachu – mówi Piotr Bassara, właściciel restauracji Steak House.
Sponsorzy: Polsmak, Kanwil, Nestle, Iglotex, Puryna, Debic, Prymat, Kuchnie Świata, Mille Sapori, North Coast, Primulator.Master Martini, Janex, Cukiernia Bassara, Konkret,Farutex, Majeranek, Panesco oraz Huta Szkła Tadeusz Wrześniak.