23 sierpnia br. na dziedzińcu Zamku w Krasiczynie po raz VII odbyła się „Wielka Gala Myśliwska”. Podczas plenerowej imprezy odbył się konkurs kulinarny przy współpracy Waldemara Hołówki pod patronatem Klubu Szefów Kuchni. Ekipy oceniane były przez jury profesjonalne degustacyjne w osobach Waldemar Hołówka, przewodniczący, Mirosław Drewniak, Zbigniew Kurleto, Krzysztof Sutkowski, Łukasz Konik oraz jury techniczne, składające się z koneserów oraz specjalistów, w tym m.in. Paweł Malewski, Carlos Gonzales Tejera i Makhailo Mashkevich. Do zawodów stanęło siedem dwuosobowych zespołów. Najlepsze danie, czyli „Schab z dzika pieczony w pieprzu na Carpaccio z buraków z sosem śliwkowym” przygotowali Szymon Bracik i Łukasz Kozioł z Restauracji „Rynek 29″ w Bielsku Białej. II miejsce zajęła drużyna z Hotelu „Verde Montana” w Kudowie Zdrój, Arkadiusz Kruszik i Marek Zub. Natomiast trzecie miejsce na podium zajęła ekipa z Hotelu „Ambasador” w Rzeszowie, Dorota Pajęcka i Mariusz Nazimek. Celem imprezy jest propagowanie polskiej sztuki kulinarnej z wykorzystaniem dziczyzny i grzybów. Imprezę rozpoczęto uroczystą Mszą św. Hubertowską celebrowaną przez księży kapelanów myśliwych z udziałem pocztów sztandarowych. Program uświetniły występy regionalne. Nie zabrakło też imprez towarzyszących, takich jak koncert hejnalistów myśliwskich, pokaz mody i prezentacja psów.