Większy food court w Wola Parku

Wydarzenia

Większy food court w Wola Parku

27 kwietnia 2015

Zakończyła się właśnie komercjalizacja nowej strefy restauracyjnej w Wola Parku. Trzynastu restauratorów zajmie ponad 1,2 tys. m2 powierzchni w nowo zaprojektowanej przestrzeni. Będą to zarówno dotychczasowi, jak i nowi najemcy centrum handlowego. Nowa strefa food court, która powstaje w ramach rozbudowy i modernizacji Wola Parku, zostanie oddana do użytku na początku czerwca.

– Możemy się pochwalić, że zakończyliśmy komercjalizację nowej strefy Food Court w Wola Parku. Szczególnie cieszymy się z obecności nowych marek, dzięki którym poszerzymy ofertę Wola Parku o nowe potrawy z różnych zakątków świata – powiedziała Dagmara Pozowska, menadżer Centrum Handlowego Wola Park. 

Lokale o największej powierzchni zajmą znane marki serwujące kuchnię amerykańską – McDonald’s (164 m2) i KFC (149 m2) oraz debiutujący w Polsce Fuddruckers (268 m2) i DQ Chill&Grill (103 m2). Wśród nowych najemców znalazł się też Berlin DöneR Kebap (51 m2) oferujący kebaby według oryginalnej berlińskiej receptury. W nowej strefie restauracyjnej pojawią się również najemcy serwujący przysmaki kuchni śródziemnomorskiej i azjatyckiej, a także tradycyjne polskie dania. Nowe lokale otworzą Olimp (95 m2), Ichiban Sushi (78 m2), ZenThai Asia Food (32 m2), North Fish (62 m2) oraz Mleczarnia Jerozolimska (70 m2). Wielbiciele zdrowych przekąsek i deserów mogą wybrać ofertę takich marek, jak Freshpoint (59 m2), który pojawi się w nowym koncepcie w Wola Parku, BIOWAY (56 m2) oraz Yogen Früz (25 m2.).