Do 15 marca Unilever Food Solution Polska przyjmuje zgłoszenia do siódmej edycji kulinarnego konkursu Primerba Cup. Uczestnicy konkursu mają szansę na zdobycie atrakcyjnych nagród, w tym nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2013.
Tematem bieżącej edycji jest: Ciepła przystawka, przygotowana z małży świętego Jakuba (przegrzebków), salsefii lub skorzonery, szalotki oraz grzybów portabello; danie główne z mięsa strusia – filetu lub udźca (można użyć w daniu obu elementów), grzybów shitake oraz papai.
Zarówno przystawka, jak i danie główne, muszą być przygotowane z udziałem minimum jednego rodzaju Primerby KNORR.
W konkursie mogą wziąć udział zespoły dwuosobowe, składające się z szefa oraz kucharza pomocniczego.
Na zwycięzców czekają atrakcyjne nagrody:
dla szefa drużyny:
– tytuł Mistrza Primerba Cup 2012- czek o wartości 10 000 zł
– nominacja do Kulinarnego Pucharu Polski 2013
dla kucharza pomocnika:
– mikser Artisan firmy KitchenAid
Zgłoszenia czyli receptury wraz ze zdjęciem potraw można przesłać do 15 marca na adres ufs.poland@unilever.com
Regulamin konkursu dostępny na stronie www.unileverfoodsolutions.pl
Organizatorem konkursu jest: Unilever Food Solutions Polska.
Sponsorami w konkursie są firmy Vivamix, Eva-Tec, Witeks, Grapil.