Warsztaty Mój Start Up – Restauracja

Newsy

Warsztaty Mój Start Up – Restauracja

08 października 2014

25 października w Warszawie odbędą się warsztaty Mój Start Up – Restauracja. W ciągu jednego dnia posiądziemy praktyczną wiedzę w zakresie zakładania oraz efektywnego prowadzenia biznesu w danej branży, ucząc się od najlepszych. Każdy, kto kiedykolwiek miał do czynienia z branżą gastronomiczną, z pewnością zgodzi się, iż jest to jedna z najtrudniejszych gałęzi rynku.

Nie ma jednak nic bardziej satysfakcjonującego niż prowadzenie restauracji, z której wychodzą zadowoleni klienci. Dzięki warsztatom, dowiemy się jak stworzyć i zarządzać miejscem, które będzie połączeniem doskonałej kuchni i rentownego biznesu. W trakcie warsztatów dowiemy się także jak postępować, by podczas procesu otwierania nowej inwestycji popełnić, jak najmniej błędów, które mogą wpłynąć na rentowność obiektu ora zasadność otwierania go w ogóle.

W ciągu jednego dnia:

– poznamy kryteria odpowiedniej lokalizacji

– omówiona zostanie technologia i projektowanie obiektów gastronomicznych

– dowiemy się od czego tak naprawdę zależy sukces w tym biznesie

– poznamy schemat organizacyjny oraz odpowiedni program gastronomiczny

– nauczymy się przygotować dedykowane oferty i menu

– odpowiemy sobie na pytanie dlaczego tak ważny jest marketing?

– zaprezentowane zostaną ogłoszenia prasowe jako istotny element promocji

– zostanie omówiony regulamin pracy i HACCP

– poznamy zasady systemów motywacyjnych i lojalnościowych

– nauczymy się odpowiednio rekrutować personel i badać kandydatów

– poznamy metodykę szkoleniową dla personelu

– wspólnie z Trenerem dokonasz symulacji ustawienia stołów

Trener:

Jarosław Walczyk – kucharz z wykształcenia i zamiłowania, należy do czołówki najlepszych i najbardziej rozpoznawalnych mistrzów kulinarnych w kraju. Swoją karierę zawodową rozpoczął na morzu, gdzie pełnił funkcję Executive Chef’a największego armatora linii promowych Stena Line. Po piętnastu latach zszedł na ląd i przyjął stanowisko Dyrektora Gastronomii Hotelu Nadmorskiego w Gdyni. Po czterech latach został Dyrektorem Gastronomii w Zamku Książ, a do grudnia 2008 roku był Dyrektorem Gastronomii Hotton Hotelu w Gdyni. Od 2010 roku dyrektorem Hotelu Lisewskiego Dworu. Od 2013 właścicielem restauracji. Od 2002 roku prowadzi firmę, która prowadzi konsultacje w zakresie modernizacji i konsultacji przy otwieraniu hoteli i restauracji. Należy do kapituły Fundacji Klubu Szefów Kuchni, która zrzesza najwybitniejszych kucharzy i w ramach jej działalności aktywnie uczestniczy we wszystkich najważniejszych wydarzeniach kulinarnych w kraju. Zasiada w jury oceniającym talenty kulinarne na festiwalach i konkursach w Polsce i poza jej granicami. W przeszłości wielokrotnie sam zdobywał wysokie noty, które wkrótce miały przyczynić się do osiągnięcia najwyższej klasy kunsztu kulinarnego.

Więcej na stronie: http://moj-startup.pl/restauracja