25 października w Warszawie odbędą się warsztaty Mój Start Up – Restauracja. W ciągu jednego dnia posiądziemy praktyczną wiedzę w zakresie zakładania oraz efektywnego prowadzenia biznesu w danej branży, ucząc się od najlepszych. Każdy, kto kiedykolwiek miał do czynienia z branżą gastronomiczną, z pewnością zgodzi się, iż jest to jedna z najtrudniejszych gałęzi rynku.
Nie ma jednak nic bardziej satysfakcjonującego niż prowadzenie restauracji, z której wychodzą zadowoleni klienci. Dzięki warsztatom, dowiemy się jak stworzyć i zarządzać miejscem, które będzie połączeniem doskonałej kuchni i rentownego biznesu. W trakcie warsztatów dowiemy się także jak postępować, by podczas procesu otwierania nowej inwestycji popełnić, jak najmniej błędów, które mogą wpłynąć na rentowność obiektu ora zasadność otwierania go w ogóle.
W ciągu jednego dnia:
– poznamy kryteria odpowiedniej lokalizacji
– omówiona zostanie technologia i projektowanie obiektów gastronomicznych
– dowiemy się od czego tak naprawdę zależy sukces w tym biznesie
– poznamy schemat organizacyjny oraz odpowiedni program gastronomiczny
– nauczymy się przygotować dedykowane oferty i menu
– odpowiemy sobie na pytanie dlaczego tak ważny jest marketing?
– zaprezentowane zostaną ogłoszenia prasowe jako istotny element promocji
– zostanie omówiony regulamin pracy i HACCP
– poznamy zasady systemów motywacyjnych i lojalnościowych
– nauczymy się odpowiednio rekrutować personel i badać kandydatów
– poznamy metodykę szkoleniową dla personelu
– wspólnie z Trenerem dokonasz symulacji ustawienia stołów
Trener:
Jarosław Walczyk – kucharz z wykształcenia i zamiłowania, należy do czołówki najlepszych i najbardziej rozpoznawalnych mistrzów kulinarnych w kraju. Swoją karierę zawodową rozpoczął na morzu, gdzie pełnił funkcję Executive Chef’a największego armatora linii promowych Stena Line. Po piętnastu latach zszedł na ląd i przyjął stanowisko Dyrektora Gastronomii Hotelu Nadmorskiego w Gdyni. Po czterech latach został Dyrektorem Gastronomii w Zamku Książ, a do grudnia 2008 roku był Dyrektorem Gastronomii Hotton Hotelu w Gdyni. Od 2010 roku dyrektorem Hotelu Lisewskiego Dworu. Od 2013 właścicielem restauracji. Od 2002 roku prowadzi firmę, która prowadzi konsultacje w zakresie modernizacji i konsultacji przy otwieraniu hoteli i restauracji. Należy do kapituły Fundacji Klubu Szefów Kuchni, która zrzesza najwybitniejszych kucharzy i w ramach jej działalności aktywnie uczestniczy we wszystkich najważniejszych wydarzeniach kulinarnych w kraju. Zasiada w jury oceniającym talenty kulinarne na festiwalach i konkursach w Polsce i poza jej granicami. W przeszłości wielokrotnie sam zdobywał wysokie noty, które wkrótce miały przyczynić się do osiągnięcia najwyższej klasy kunsztu kulinarnego.
Więcej na stronie: http://moj-startup.pl/restauracja