Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na kolejną edycję warsztatów kulinarnych dla profesjonalistów. Po udanych warsztatach grudniowych przeprowadzonych przez Grzegorza Łapanowskiego, tym razem znany kucharz i dziennikarz kulinarny – Tomek Jakubiak. Przez wiele lat był szefem kuchni znanych warszawskich i zielonogórskich restauracji. Gospodarz popularnego programu „Jakubiak w sezonie” emitowanego w telewizji kuchnia+, w którym przekonuje do korzystania z rodzimych, sezonowych produktów, oraz odwiedza polskich rolników i hodowców. Prowadził także kącik kulinarny w „Dzień Dobry TVN” oraz „Pytanie na śniadanie”, w którym promował proste i zdrowe dania. Wspierał merytorycznie oraz przygotowywał uroczystą, finałową kolację podczas Food Film Festiwal w Warszawie. Swoje doświadczenie zdobywał między innymi w Rzymie szkoląc się pod okiem Nestora Grojewskiego – kucharza gwiazd Hollywood.
Przewodnim tematem warsztatów będzie to co Tomaszowi najbliższe sezonowość oraz produkty regionalne. Opowie nam o hodowli bażantów, połowie dorsza i łososia w Bałtyku , walorach dziczyzny i uprawie boczników.
9 marca br. (godz. 13.00-18.00) – Warsztaty dla kucharzy. Koszt uczestnictwa 350 zł. Liczba miejsc ograniczona.
10 marca br. (godz. 12.30-14.00) – Warsztaty dla dzieci wraz z rodzicami
10 marca br.(godz. 15.00-17.30) – Warsztaty dla amatorów