29 i 30 marca br. Robert Sowa wraz ze swoim kulinarnym teamem poprowadził warsztaty kulinarne. W oba dni, podczas wspólnego gotowania, zaproszeni goście pod okiem profesjonalnych kucharzy przygotowali dla siebie i innych uczestników kolację.
W czwartek w menu królowały potrawy kuchni włoskiej – krem z cukinii z pesto i parmezanem, ręcznie robiony makaron pappardelle z sosem z sera gorgonzola, suszonych pomidorów i orzeszków pinii, pieczony łosoś z aromatycznym sosem pesto, sałatą rukola i pomidorami, toskańska jagnięcina marynowana w świeżym czosnku i rozmarynie podana z sałatką z rukoli i karczochów oraz beza orzechowa z musem serowym, świeżymi truskawkami i sosem karmelowym.
W piątkowy wieczór dla odmiany Robert zaprosił swoich gości w kulinarną podróż dookoła świata… Przygotowane zostały następujęca dania: sushi z marynowanym imbirem, sosem sojowym i japońskim chrzanem wasabi, pieczony filet z łososia norweskiego z czosnkiem i rozmarynem podany z bobem duszonym w śmietanie, marynowane combry jagnięce z sałatką z rukoli i hiszpańskim serem Torta de Cañarejal oraz deser z serka mascarpone z truskawkami i świeżą miętą.