Marka ORICO zorganizowała dla dziennikarzy warsztaty kulinarne. Atrakcją spotkania był kurs gotowania oraz wykład, którego tematem były zagadnienia związane z soją. Przedstawiciele mediów tworzyli dania z produktów sojowych i poznawali zalety soi w klubokawiarni „Mam ochotę”. O oprawę wydarzenia zadbała szkoła gotowania Little Chef.
Dziennikarze mieli okazję nie tylko podejrzeć tajniki gotowania aktorki Małgorzaty Puzio, ale również samemu sprawdzić się w roli kucharzy. Dziennikarze podzieleni na dwuosobowe zespoły mieli za zadanie przygotować z otrzymanych składników Paelle á la Puzio lub Bigos Light sojowy. Na zwycięzców czekały upominki z logotypem marki ORICO. Niespodzianką dla wszystkich była przystawka – Roladki Tofu, którą przygotowała aktorka. Po zakończonej części kulinarnej dr Agnieszka Jarosz z Centrum Promocji Zdrowego Odżywiania i Aktywności fizycznej IŻŻ służyła informacjami i opiniami eksperckimi na temat ziarna soi i jego licznych zalet.