Podczas Warsaw Food Expo 2017 odbyło się unikatowe wydarzenie – warsztaty kulinarne Josepha Seeletso. To nowy, prestiżowy projekt, łączący kuchnię polską z egzotyką kuchni afrykańskiej. Udział w kulinarnym show pod wodzą Josepha Seeletso wzięli blogerzy kulinarni oraz pasjonaci gotowania. Joseph Seeletso wspólnie z szefem kuchni Decare, Andrzejem Polisiakiewiczem wyczarowali potrawy z sezonowanej wołowiny QMP, świeżych warzyw i owoców oraz ryżu. Premiera odbyła się 2 czerwca, w Centrum Targowym Expo Ptak w Nadarzynie. Poradnik Restauratora był partnerem medialnym tego wydarzenia.
Joseph Seeletso to bostwańczyk z urodzenia, ale od wielu lat Polak z wyboru. Absolwent prestiżowej, angielskiej uczelni gastronomicznej Westminster Kingsway College w Londynie, gdzie uzyskał tytuł Chef de Cusine. Kucharz, artysta, kulinarny wizjoner. Zakochany w Polsce, jej smakach oraz podejściu do tradycji kultywowanych zarówno w życiu, jak i w kuchni.
Joseph posiada 23-letnie doświadczenie, gotował w różnych zakątkach świata. Znany z wielu programów telewizyjnych Dużą popularność przyniosła mu rola Jurora w dwóch edycjach programu Top Chief.
Gotował dla znanych osób m.in.: Billa Gatesa, króla Szwecji Gustawa czy Michaela Jacksona.
Od czerwca 2016 r. prowadzi autorską restaurację Joseph’s Bistro & Wine na warszawskim Muranowie.