Warsztaty kulinarne dla uczniów w Słupsku

Newsy

Warsztaty kulinarne dla uczniów w Słupsku

25 stycznia 2013

25 stycznia br. odbyły się w szkole ZSP nr 1 w Słupsku Warsztaty Kulinarne. Celem warsztatów było propagowanie wśród młodzieży zawodu kucharza i udowodnienie, że profesja ta może być wykonywana z zaangażowaniem i pasją. Wszyscy szefowie kuchni, którzy brali udział w warsztatach wystąpili charytatywnie (Krzysztof Ocimek, szef kuchni Royal-Baltic, Marek Wierzchowski, z-ca szefa kuchni Royal-Baltic, Jarosław Kaczmarek, szef kuchni Gościniec Słupski „Młyn Słupski” Riwiera, Marcin Sucholas, menadżer Gościniec Słupski „Młyn Słupski” Riwiera, Zbigniew Kryszczyński, z-ca szefa kuchni Gościniec Słupski „Młyn Słupski” Riwiera, Sebastian Hara, szef kuchni Hotel Rejs Restauracja „7 Niebo”, Łukasz Albrecht, z-ca szefa kuchni Hotel Rejs Restauracja „7 Niebo”, Krystian Kuźniewski, szef kuchni i właściciel Restauracji „Deja vu”, Jacek Bryłka, szef kuchni Restauracji „Intryga”, Mariusz Sulikowski, szef kuchni Hotel Lubicz, Piotr Trędak, szef kuchni Dolina Charlotty, Adam Wasylew, właściciel restauracji „Syrenka”). Zajęcia były prowadzone przez Katarzynę Kielecką i Marka Wierzchowskiego, z-ca Szefa Kuchni Rogal-Baltic. W warsztatach udział wzięli szefowie kuchni z dwóch miast: Ustki i Słupska. Kucharze wspólnie z uczniami przygotowali potrawy z owoców morza (krewetek).