Warsztaty kulinarne dla uczniów w Słupsku

Newsy

Warsztaty kulinarne dla uczniów w Słupsku

02 stycznia 2013

25 stycznia br. w szkole ZSP nr 1 w Słupsku odbędą się Warsztaty Kulinarne. Celem warsztatów jest propagowanie wśród młodzieży zawodu kucharza i udowodnienie, że profesja ta może być wykonywana z zaangażowaniem i pasją.

Zajecia będą prowadzone  przez Katarzynę Kielecką i Marka Wierzchowskiego Z-ca Szefa Kuchni Rogal-Baltic.

W warsztatach udział wezmą szefowie kuchni z dwóch miast: Ustki i Słupska. Kucharze wspólnie z uczniami przygotują potrawy z owoców morza (krewetek).

Swój udział potwierdzili już: Krzysztof Ocimek – szef kuchni Royal-Baltic, Marek Wierzchowski – Z-ca szefa kuchni Royal-Baltic, Jarosław Kaczmarek – szef kuchni Gościniec Słupski „ Młyn Słupski ” Riwiera, Marcin Sucholas – menadżer Gościniec Słupski „Młyn Słupski” Riwiera, Zbigniew Kryszczyński – z-ca szefa kuchni Gościniec Słupski „Młyn Słupski” Riwiera, Sebastian Hara – szef kuchni Hotel Rejs Restauracja „7 niebo”, Łukasz Albrecht – z-ca szefa kuchni Hotel Rejs Restauracja „7 niebo”, Krystian Kuźniewski – szef kuchni i właściciel Restauracji Deja vu, Jacek Bryłka – szef kuchni Restauracji Intryga, Mariusz Sulikowski – szef kuchni Hotel Lubicz, Piotr Trędak – szef kuchni Dolina Charlotty i Adam Wasylew – właściciel restauracji Syrenka.