Akademia Kelnerska Grzegorza Górnika zaprasza na Warsztaty Kelnerskie (potwierdzone certyfikatem uczestnictwa) które odbędą się w dniu 17 maja br.(wtorek) od godz. 10.00 do 14.00 w Warszawie.
Na warsztatach zostanie zaprezentowany I rozdział najnowszego poradnika kelnerskiego „Nauka usługiwania”(promocyjna możliwość zakupu – prosimy o wcześniejsze zgłoszenie chęci zakupu poradnika – ilość ograniczona). Cena 99,90 zł(promocja tylko dla uczestników warsztatów 50,00 zł)
Warsztaty są skierowane tylko dla menagerów, kierowników restauracji, kelnerów profesjonalistów i adeptów sztuki kelnerskiej. Udział w warsztatach jest odpłatny – (200 zł od osoby + 29,90 zł – Komiks Kelnerski) wpłatę dokonać należy(najpóźniej na dwa dni przed terminem warsztatów) przelewem na adres
Agencja Promocji Pracy i Reklamy – “WSCHÓD”
Akademia Kelnerska Grzegorza Górnika
ul. Piłsudskiego 37a
24-100 Puławy
Nr.konta: 61 1020 3219 0000 9402 0025 2213
Udział w warsztatach należy potwierdzić dokumentem przelewu i przesłaniem ankiety osobowej e-mailem na adres: grzegorz.gornik@wp.pl, telefon kontaktowy: 502 46 55 47
Ramówka godzinowa:
10.00-11.30 -wykłady
11.30 -11.45- przerwa kawowa
11.45-13.15- ćwiczenia praktyczne
13.15-13.30-przerwa kawowa
13.30-15.00-ćwiczenia praktyczne
Program warsztatów:
Zachowanie się kelnera w czasie usługiwania
1. Pozdrawianie gości.
2. Tytulatury – Tytułowanie.
3. Wskazanie miejsca.
4. Zadawanie pytań.
5. Polecanie napojów.
6. Polecanie potraw.
7. Porządek dań.
8. Zasady grzeczności w trakcie usługiwania.
9. Usprawiedliwienie w sytuacji kelnerskich uchybień.
10. Zewnętrzny wygląd kelnera.
11. Higiena i pielęgnacja rąk, ust i stóp.
12. Rozmowy i konwersacje.
13. Pierwszoplanowa postawa – I CAN, FOLLOW ME.
14. Wejście do zamkniętych pokoi lub sal.
15. Napiwek.
16. Zachowanie kelnera w sytuacjach kłótni lub sporu.
17. Znalezione przedmioty i inne rzeczy.
18. Podawanie gazet.
19. Gość opuszcza restaurację.
20. Sprzątanie stołu.
21. Zachowanie kelnera w pustej restauracji.