Już w pierwszy weekend września podróżni będą mogli spróbować nowych dań wprowadzonych do oferty gastronomicznej WARS. Dostępne do tej pory menu, zostało wzbogacone o nowe pozycje śniadaniowe oraz obiadowe. Na koneserów kawy i herbaty czeka niespodzianka, równolegle z nowościami, zostaną wprowadzone większe pojemności napojów gorących. Oferta będzie dostępna w Express InterCity Premium, Express InterCity i wybranych InterCity – menu może różnić się w zależności od kategorii pociągu.
– Uzupełniając menu o nowe dania zależało nam na tym, aby nawiązywały do tradycji kuchni polskiej. Chcieliśmy również urozmaicić dostępną do tej pory ofertę o pozycje, które już wcześniej cieszyły się szczególnym zainteresowaniem pasażerów – mówi Piotr Zaborowski, szef kuchni WARS S.A. Dlatego oprócz placków ziemniaczanych z różnego rodzaju dodatkami do wagonów gastronomicznych powróci piada w kilku odsłonach. Mamy nadzieję, że nowa karta spotka się z zainteresowaniem podróżnych – dodaje.
Tym razem oprócz kultowej jajecznicy, miłośnicy śniadań będą mogli wybrać przepyszne naleśniki z serkiem waniliowym i konfiturą z wiśni, a obiadowi smakosze będą mogli spróbować m.in.: placków ziemniaczanych z jogurtem i szczypiorkiem, zrazów wieprzowych czy kaczki confit. Powróci również, szczególnie lubiana przez pasażerów, piada – serwowana np. z szynką czy żółtym serem. Zwiększone zostały także pojemności napojów gorących: kawy czarnej ze 120 ml do 220 ml, białej ze 150 ml do 240 ml oraz herbat z 200 ml do 300 ml.